Öko-Tex

Öko-Tex 100 Standaard

De meerwaarde van het Öko-Tex label ?

Het etiket Öko-Tex 100 Standaard vertegenwoordigt textiel die voor uw huid en welzijn goed is. Met andere woorden: de gebruiker is verzekerd van textiel, die geen hoeveelheden schadelijke substanties bevat.

Wie ontwikkelden de Öko-Tex Norm 100

De norm werd vastgesteld door het Oostenrijkse textielonderzoeksinstituut (Österreich Textil-Forschungsinstitut), samen met het Duitse onderzoeksinstituut van Hohenstein (Forschungsinstitut Hohenstein). Deze instituten ontwikkelden de Öko-Tex 100 Standaard criteria op basis van testspecificaties met betrekking tot schadelijke substantie. De Öko-Tex 100 Standaard werd geïntroduceerd op de Interstoff beurs te Frankfurt op 7 april 1992.

Welke testcriteria worden bij de Öko-Tex Norm 100 in overweging genomen ?

Belemmerde azo-verfstoffen, carcinogenen of allergieveroorzakende verfstoffen, formaldehyde pesticiden, gechloreerde fenolen, chloororganische dragers, uittrekbare zware metalen, kleurvastheid, pH-waarde, emissie van vluchtige componenten, geur.

Hoe wordt de naleving van Öko-Tex Standaard 100 verzekerd ?

Representatieve steekproeven worden bij productinzameling van producenten jaarlijks getest. Bovendien hebben de testinstituten het recht om willekeurige tests aangaande verklaarde goederen op elk ogenblik uit te voeren zonder vroeger bericht te geven. De leveranciersverklaring moet in overeenstemming zijn en biedt een vorm van kwaliteitsverzekering.

Productgroepen

Taal